Forslag vises etter at du har skrevet inn søkeordene. Bruk opp- og nedpilene for å bla gjennom resultatene. Bruk enter til å velge. Hvis valget er en setning, blir denne setningen sendt til søkeruten. Hvis forslaget er en lenke, navigerer nettleseren til den siden.
Veiledninger
Gjest

Autentisering av kreditt- og debetkort ved betaling

Noen ganger må banken bekrefte at det er du som foretar en nettbetaling med bankkortet ditt. Denne bekreftelsesprosessen bruker autentiseringsrammeverket 3D Secure (3DS). Som de fleste nettforhandlere har Airbnb opprettet en betalingsprosess som muliggjør 3DS-autentisering for banker som ønsker det. Dette vises som skjermbildet Bekreft kortet ditt når du har valgt knappen Bekreft og betal.

Hva trengs for å autentisere kortet ditt?

Pass på at du har oppdatert sikkerhetsinnstillingene for betaling hos kortutstederen eller banken, slik at dette autentiseringstrinnet skjer på den måten som fungerer best for deg. Du må også sørge for at kontaktopplysningene dine hos kortutstederen eller banken er oppdatert.

Slik fungerer autentisering av kort

1. Airbnb bruker 3DS-rammeverket til å kontakte banken som har utstedt kortet, for å kontrollere om de godkjenner betalingen.
  2. Hvis banken krever autentisering, viser Airbnb deg en autentiseringsforespørsel fra banken som du må fullføre. Denne dukker opp på i prosessen Bekreft kortet på betalingsskjermen.
  3. Airbnb vet ikke og kontrollerer ikke hvilken type bekreftelse banken din bruker, og den kan varierer ut fra hvilke alternativer banken har.
  4. Når du har fullført forespørselen i henhold til bankens instruksjoner i pop-opp-vinduet Bekreft kortet, forsøker Airbnb å belaste kortet.
  5. Hvis du ikke følger instruksjonene eller lukker autentiseringsforespørselen Bekreft kortet, tillater ikke banken at kortet belastes, og betalingsforsøket går derfor ikke gjennom.

Når kreves det at kreditt- eller debetkort autentiseres?

Banker og forhandlere over hele verden kan bruke 3DS for å ivareta sikkerheten til kortinnehaverne.

I Europa er det mulig å godkjenne kundenes nettbetalinger med en prosess som kalles sterk kundeautentisering, forkortet SCA. Denne prosessen benytter 3DS-rammeverket. Det innebærer at banker i mange europeiske land bruker 3DS for de fleste nettbetalinger som behandles i Europa.

Sterk kundeautentisering er utviklet for å forhindre uautorisert bruk av kort ved å bekrefte at det er eieren som foretar betalingen.

Autentisering med enhet

Det kan hende du ser en alternativ prosess som ber deg om å bruke enheten din til å bekrefte betalingen ved å utføre de samme trinnene som du vanligvis bruker for å låse opp enheten (f.eks. ansiktsgjenkjenning, fingeravtrykk eller passord). Denne metoden er valgfri.

I denne versjonen av prosessen Bekreft kortet kan det hende du får en melding som sier at Google Chrome prøver å bekrefte identiteten din på adyen.com.

Hvis du bruker enheten din til å bekrefte kortet, resulterer det ikke i at Airbnb eller partnere samler inn biometriske opplysninger, for eksempel ansikts- eller fingeravtrykksbilder eller passordet til enheten. Denne typen opplysninger forlater faktisk aldri telefonen eller enheten under autentiseringsprosessen.

Får du ikke fullført autentiseringen?

Hvis du ikke får noe engangspassord fra banken når du skal bekrefte kortet ditt, eller ikke kan fullføre forespørselen fra banken av en annen grunn, kan du gjøre følgende:

1. Bekreft autentiseringsinnstillingene for betaling og kontaktinformasjonen hos kortutstederen eller banken.
  2. Hvis bankens sikkerhetsinnstillinger ser riktige ut, og flere betalingsforsøk likevel ikke går gjennom, kan du vurdere å prøve en annen betalingsmåte.